• 🦋Hoge kwaliteit Edelstenen & Sieraden
  • 🦋Prachtige Spirituele artikelen
  • 🦋Snelle levering & altijd een cadeau
  • 🦋Gratis verzenden NL 50€, BE 100€
  • 🦋Elke week nieuwe producten
Home » Kristal Grid

Kristal Grid

Gepubliceerd op 26 november 2020 om 16:01

Wat is een kristalgrid?

Een kristalgrid is het bewust en met aandacht plaatsen van kristallen op een plek die voor jou goed is. Sommige grids leg je in een structuur, andere hebben juiste een creatieve vorm. Doe vooral wat voor jou goed voelt om jouw plek eigen te maken en voorkom dat er energie blijft hangen die niet van jou is.

Je kan een grid maken om je huis of ruimte zuiver te maken en te houden, goede energie en liefde te laten stromen en negativiteit te weren. Het heeft dus een beschermende werking en laat het goede in overvloed aanwezig zijn. Zet de stenen voor jou passend en strategische neer voor de energetische bescherming.

Je kan ook een grid zetten voor je eigen ontwikkeling. Ga na waar je behoefte ligt. Bijvoorbeeld zelfvertrouwen, angst, rust, liefdesverdriet, futloosheid, etc.

Een grid maken is een creatieve bezigheid die heel aardend en liefdevol is. Je leert zo veel van de eigenschappen van de kristallen.

Zo kan je besluiten dat je met jouw grid een andere intentie wilt neerzetten. Houd rekening met de eigenschappen van het kristal. Zo heeft een calciet zachte trilling en de rozenkwarts staat voor liefde.

 

Mijn eigen Grid

Mijn persoonlijke grid gaat over het stimuleren van mijn creativiteit zodat ik tot meer pure creaties vanuit mijn hart kan komen. Dus niet door eerst in mijn hoofd te schetsten. Kort gezegd is dit voor mij de overgave aan de wetten van het leven, iets dat belangrijk is om ook in tijden van angst en ongeduld te beseffen.

 

Zoals de Spreuk: “curving back to myself I create again and again”. Uit het Bhagvad Gita.

 

Beschrijving van mijn grid

De storm van het leven gesymboliseerd door de peridoot, is het vloeiende hart van mijn zijn.

Peridoot staat voor losmaken van negatieve invloeden van anderen. Zelfstandig en assertief mijn eigen weg vervolgen. Het erkennen van fouten en corrigeren daarvan, het loslaten van schuldgevoelens hoort bij de boogschutter en de vierde chakra. 

De geitenhuid symboliseert mijn connectie met de natuur en het dierenrijk. De veer symboliseert mijn connectie met de onzichtbare wereld, de uil symboliseert het vliegen/reizen in de geestelijke wereld. De paarse bloemen symboliseren het witte violette licht, het hoogste licht om de geest en het lichaam te zuiveren.

De Amethist heeft een schermende, zuiverende werking en om stimuleert te leven naar mijn hogere zelf, geeft inzicht, spirituele groei en heeft een reinigende werking.

De bergkristal reinigt en zuivert het fysieke en fijnstoffelijke lichaam, brengt in balans, geeft inzicht in het leven en vorige levens. De spiralen symboliseren het mannelijke en het vrouwelijke en vormen samen mijn levensstroom. Het stroomt door de chakra’s, gesymboliseerd door de chakra-stenen en brengt al het goede in mij en voert alle negativiteit af.

Zo raak ik stevig geaard met het versteende hout naar moeder aarde en gevoed door het zuivere, violette licht. Het moment wordt gesymboliseerd door het vuurpotje, de alles verbindende rook en de geur van salie. Lord Shiva kijkt genietend toe en fluistert mij mooie fluitklanken toe: “I am happy”.

 

 

https://fonkelspirit.nl
https://fonkelspirit.nl

 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.