• 🦋Hoge kwaliteit Edelstenen & Sieraden
  • 🦋Prachtige Spirituele artikelen
  • 🦋Snelle levering & altijd een cadeau
  • 🦋Gratis verzenden NL 50€, BE 100€
  • 🦋Elke week nieuwe producten
Home » Spirituele Producten » Over Chakra's

Over chakra's

Eerste chakra : Muladhara.

Verbind met de aarde en schenkt jezelf bewustzijn en stabiliteit.

Het pad van het zijn.

Kleur is rood.

1e  chakra – Stuit, wortel- of basischakra . Kleur: Helder rood. Element: Aarde. Bij mannen ligt dit chakra onderaan de ruggengraat en bij vrouwen tussen de eierstokken. Dit is het enige chakra waarvan de ligging bij man en vrouw anders is. Als het chakra open is voel je je geaard, stevig en stabiel. Als het chakra niet genoeg geopend is kan je je angstig voelen en/of nerveus, gehaast. Lichaamsdelen die in verbinding staan met dit chakra zijn: benen, botten en de darmen.

Tweede chakra : Swadhisthana.

Bevordert de seksualiteit, creativiteit en schenkt je zelfrespect.

Het pad van het hebben.

Kleur is oranje.

2e chakra – Sacrale chakra. Kleur: Oranje. Element: Water. Dit chakra bevindt zich in de onderbuik net onder de navel bij de geslachtsorganen, heupen en onderrug. Dit chakra staat voor: Seksualiteit en emotie. Als dit chakra open staat kunnen je emoties vrij laten gaan en uiten zonder veel te emotioneel te worden. Je staat open voor intimiteit en bent je gepassioneerd en levendig en weet wat je wilt. Lichaamsdelen die in verbinding staan met dit chakra zijn: de geslachtsdelen, nieren, baarmoeder en blaas.

Derde chakra : Manipura.

Zorgt dat je energie goed doorstroomt en in balans is. Schenkt blijheid en zelfwaardering.

Het pad van het weten.

Kleur is geel.

3e chakra – Zonnevlecht. Kleur: Geel. Element: Vuur. Dit chakra bevindt zich ter hoogte van de navel. Dit chakra staat voor: Wilskracht en macht, ons denken en het ego en hoe wij om gaan met emoties. Staat het chakra niet genoeg open, dan kan je minder genieten en je gesloten voelen, soms ook frigide,  je voelt je verlegen en hebt weinig zelfvertrouwen, ook kan je je besluiteloos voelen. Als dit chakra genoeg open staat, ben je spontaan en heb je genoeg zelfwaardering. Lichaamsdelen die in verbinding staan met dit chakra zijn: De spieren en de spijsvertering.

Vierde chakra : Anahata.

Schenkt je onvoorwaardelijk liefde en vriendelijkheid voor jezelf en anderen, zeer helend.

Het pad van de liefde.

Kleur is groen.

4e chakra – Hartchakra. Kleur: Groen. Element: Lucht. Dit chakra bevindt zich midden in de borst. Het hartchakra, staat voor de liefde, vriendelijkheid en affectie en eigenliefde. Als het genoeg open is ben je empathisch en vriendelijk en in staat harmonieuze relaties aan te gaan. Als het chakra niet genoeg open is, kan je weinig gevoel voor anderen hebben, verlegen zijn en je eenzaam voelen. Lichaamsdelen die in verbinding staan met dit chakra zijn: de handen, longen, armen en hart.

Vijfde chakra : Vishuddha.

Bevordert de zelfexpressie en het vermogen veranderingen te aanvaarden.

Het pad van het creëren.

Kleur is blauw.

5e chakra – Keelchakra. Kleur: Blauw. Element: Geluid. Dit chakra bevindt zich zoals de naam al zegt in de keel aan de onderkant van het strottenhoofd. Het keelchakra staat voor: Jezelf kunnen uiten en zeggen wat er in je om gaat. Staat dit chakra niet voldoende open dan is het vaak moeilijk om over zaken te praten die in je om gaan. Lichaamsdelen die in verbinding staan met dit chakra zijn: de mond, armen, oren, handen en keel.

Zesde chakra : Ajna.

Stimuleert het bewustzijn en de intuïtie, brengt heldere dromen, visie en inzichten.

Het pad van het inzicht en richting.

Kleur is Indigo/paars.

6e chakra – Derde oog chakra. Kleur: Paars/Indigo. Element: Licht. Dit chakra bevindt zich tussen de ogen op het voorhoofd. Deze chakra wordt gebruikt door helderziende paragnosten en door magnetiseurs. Zij kunnen jouw aura en chakra-kleuren zien. Als dit chakra voldoende open is heb je goed inzicht en een goede intuïtie en kan je goed visualiseren. Bij een chakra dat niet goed open staat heb je geen inzicht en kan je vergeetachtig zijn, je hebt moeite om dingen te onthouden, maar ook veel hoofdpijn. Lichaamsdelen die in verbinding staan met dit chakra zijn: de ogen.

Zevende chakra : Saharara.

Zorgt ervoor dat jouw energie optimaal door het lichaam kan stromen, schenkt acceptatie en zelfkennis.

Het pad van het dienen.

Kleur is violet.

7e chakra – Kruinchakra. Kleur: roze/lila/paars/wit. Element: Informatie en kennis. Dit chakra bevindt zich boven op het hoofd/de kruin.  Als dit chakra voldoende open is ben je onbevooroordeeld en ben je je bewust van jezelf. Deze chakra staat ook voor wijsheid. Men heeft vaak een goed contact met zijn/haar intuïtie en paranormale vaardigheden. Staat dit chakra niet voldoende open, dan heb je vaak moeite met leren en sta je niet open voor spiritualiteit. Lichaamsdelen die in verbinding staan met dit chakra zijn: het zenuwstelsel en de hersenschors.